Ordoline – de onzichtbare beugel

Al jaren kunt u in onze praktijk terecht voor orthodontische behandelingen. We streven naar een gebit dat harmonieus in het gezicht past. Ook op dit vlak maken we gebruik van de nieuwste technieken, zoals de transparante beugels van Ordoline. Helaas hebben wij momenteel een wachtlijst van ongeveer 6 maanden. 

De onzichtbare beugel

Ordoline is het transparante alternatief voor een metalen beugel. Met ultradunne, bijna onzichtbare bitjes – aligners - worden de tanden rechtgezet. Een aligner is een uitneembaar hoesje van dun plastic, dat over de tanden en kiezen wordt geschoven. De aligners worden op maat gemaakt.

De Ordoline behandeling

Over het algemeen vervangt u elke twee weken de aligners voor een nieuwe set. Elke keer dat u een nieuwe aligner over de tanden klikt, verschuift het gebit, daarom zit de nieuwe aligner in het begin een beetje strak. De druk neemt af naarmate het gebit verder wordt gecorrigeerd. Als de behandeling volgens plan verloopt, krijgt u meerdere aligners per afspraak mee, zodat u maar ongeveer één keer in de 2 a 3 maanden op controle hoeft te komen. De Ordoline moet 20 tot 22 uur per etmaal worden gedragen.

  Voordelen van Ordoline

  • Transparante beugel die niet opvalt
  • Op maat gemaakt
  • Uitneembaar, zodat u alles kunt eten
  • Voor zowel tieners als volwassenen
  • Geen metalen slotjes of draden
  • Effectief

  Wilt u weten of het in uw situatie mogelijk is om tanden te corrigeren met een Ordoline beugel? Neem contact op met de praktijk zodat wij u op de wachtlijst kunnen plaatsen. Zodra er plek is wordt er contact met u opgenomen om een intake te plannen bij onze tandarts voor orthodontie Ingrid van Moerkerk.